Gaasterlandse bossen

Eén van de bekende bossen in Gaasterland is het Rijsterbos. Een oud wandelbos op een golvende ondergrond. Het is volgens een lanenstructuur aangelegd eikenbos. Van historisch belang zijn de steenkist, het veertiende eeuwse grafheuveltje en het vredestempeltje. Het Murnzerklif, dat op het Rijsterbos aansluit, ligt landschappelijk bijzonder mooi aan de oever van het IJsselmeer. Het natuurgebied is in totaal 172 hectare groot. Het bos is vrij toegankelijk op wegen en paden. Er zijn gemarkeerde route's uitgezet. Ook is er gelegenheid om te fietsen en zijn er ruiter- en menpaden.

Gouden combinatie

Gaasterlandse bossen, prachtig bos in de omgeving van ‘t Seleantsje (o.a. kamperen, chalets) ✓Activiteiten jong en oud » Lees meer

De combinatie van land (bos) - en waterrecreatie is tamelijk zeldzaam. Bij stralend weer geniet u van de Friese binnenmeren of op de strandjes langs de IJsselmeerkust. Bij minder warm weer pakt u de fiets, of wandelt u door één van de heerlijke bossen die de Zuidwesthoek van Fryslân rijk is.

Bekijk ook de video Grutsk ( trots ) op zuid-west Friesland.